Aswolkproblematiek

Als je een reis geboekt hebt en je kan niet op de geplande datum naar huis, dan blijft de reisverzekering gedurende deze periode gewoon van kracht.

Langer in het buitenland, reis- en verblijfskosten

Reizigers zijn gestrand in het buitenland en hebben extra reis- of verblijfskosten gemaakt.

Verzekeraars verwijzen in eerste instantie door naar de luchtvaartmaatschappij. Dit doen zij omdat de luchtvaartmaatschappijen volgens EU-wetgeving verantwoordelijk zijn om hun passagiers te compenseren voor o.a. hotel accommodaties en vervoer tussen hotel en luchthaven. Stel dat een luchtvaartmaatschappij weigert te compenseren? In dat geval kan je de extra gemaakte reis- of verblijfskosten bij de verzekeraar indienen. Verzekeraars vragen een schriftelijke verklaring van de luchtvaartmaatschappij mee te sturen waarin de luchtvaartmaatschappij verklaart niet te willen compenseren. Wat als de luchtvaartmaatschappij de extra reis- en verblijfskosten slechts gedeeltelijk vergoedt? Men kan het restantbedrag bij de verzekeraar indienen.

Annuleringsverzekering

Vlucht vertraagd waardoor de vakantie korter wordt

Bij een reisperiode van meer dan drie dagen geldt doorgaans een vergoeding voor vertreksvertraging op de heenreis. Deze geldt vanaf een vertraging van meer dan 8 uur tot een maximum van 32 uur. Bij meer dan 8 uur vertraging wordt 1 ongenoten dag vergoed, bij meer dan 20 uur 2 dagen en bij meer dan 32 uur 3 dagen.

Vlucht geannuleerd

Is de vlucht geannuleerd? Verzekeraars adviseren dan contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie waar de reis geboekt is. De Annuleringsverzekering biedt hiervoor geen dekking. Wil je de reis annuleren? Annuleren kan alleen met een geldige annuleringsreden. Deze specifieke gebeurtenis is niet in de voorwaarden opgenomen als annuleringsreden en is derhalve niet verzekerd.

Omboeken

Bij omboeken blijft reisverzekering van kracht

Inmiddels zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die reizigers de mogelijkheid bieden hun vlucht om te boeken. Als de reissom en het bestemmingsland gelijk zijn aan de oorspronkelijke reis dan blijven de reis- en annuleringsverzekering gewoon geldig. Zijn reissom en/of bestemming niet gelijk, neem dan contact op met de verzekeraar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord