Premies zorgpolissen 2010 bekend

De zorgverzekeringen staan weer in het middelpunt van de belangstelling. De verzekeraars maakten onlangs de premies voor volgend jaar bekend.

De prijs van de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen stijgt op jaarbasis met tientallen Euro’s. Vrijwel iedereen is volgend jaar duurder uit. Toch kunnen veel consumenten flink besparen op de zorgverzekering door tijdig over te stappen naar een andere verzekeraar.

Veel consumenten staan niet of nauwelijks stil bij de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste premie voor de basisverzekering bedraagt zo maar 20 Euro per maand. Dat blijkt uit een vergelijking van alle zorgverzekeringen. Het wisselen van zorgverzekeraar is erg eenvoudig. Zeker als de keuze al voor 1 januari 2010 wordt gemaakt. In dat geval zeggen de meeste zorgverzekeraars de oude polis voor de consument op.

De zorgverzekering bestaat uit een verplichte basisverzekering en een vrijwillige aanvullende verzekering. De overheid bepaalt welke ziektekosten door de basispolis worden vergoed. De basisverzekering kan worden uitgebreid met een aanvullende verzekering. Voor het afsluiten van deze verzekering mogen verzekeraars aanvullende eisen stellen aan de gezondheid van de verzekerde. Dat geldt ook voor de tandartsverzekering. Soms verlangt de verzekeraar dat een verzekerde eerst bij een tandarts op bezoek gaat voor een uitgebreide controle.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord