Zorgtoeslag

Zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van uw zorgverzekering.

Kan ik zorgtoeslag krijgen?

Ben je boven de 18, heb je een Nederlandse zorgverzekering en is je inkomen niet te hoog? Dan kun je zorgtoeslag krijgen. Je inkomen mag niet hoger zijn dan € 33.743 per jaar, of € 50.000 als je samenwoont.

Hoe werkt zorgtoeslag?

Binnen 8 weken na uw aanvraag krijg je bericht van de belastingdienst over de hoogte van jouw zorgtoeslag, de ‘voorschotbeschikking’. Vanaf dan krijg je ook zorgtoeslag. Elke 20e van de maand wordt de zorgtoeslag voor de volgende maand op jouw bankrekening gestort. Er is geen vast tijdstip waarop het bedrag wordt overgemaakt. Het gebeurt in de loop van de dag. Valt de 20e in het weekend, dan krijgt je de toeslag de maandag erop.

Geef een wijziging door? Dan krijg je een nieuwe voorschotbeschikking. Aan het einde van het jaar krijg je automatisch de voorschotbeschikking voor het jaar daarop volgend. Opnieuw aanvragen is dus niet nodig.

Kan ik zorgtoeslag 2010 krijgen?

Om zorgtoeslag te krijgen, moet je ouder dan 18 zijn, de Nederlandse nationaliteit hebben, een Nederlandse zorgverzekering hebben en je inkomen mag niet te hoog zijn.

18 jaar of ouder

Je moet 18 jaar of ouder zijn. Wie jonger is dan 18 jaar hoeft geen premie voor de zorgverzekering te betalen en krijgt dus ook geen zorgtoeslag.

Heb je kinderen van 18 jaar of ouder die niet meer dan € 33.743 verdienen? Dan kunnen zij zelf zorgtoeslag aanvragen.

Nederlandse nationaliteit

Je moet de Nederlandse nationaliteit hebben of een verblijfsvergunning die recht geeft op toeslagen. Voor jouw toeslagpartner geldt dit ook. Soms kun je toch zorgtoeslag krijgen ook al heb je niet de Nederlandse nationaliteit.

Niet elk rechtmatig verblijf in Nederland geeft recht op een toeslag.

Zonder zorgverzekering geen zorgtoeslag

Als je niet in Nederland verzekerd bent, of als je niet zelf een zorgverzekering hebt afgesloten in Nederland, kun je geen zorgtoeslag krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord