De manier om te overwinteren in Spanje met de caravan of gewoon lekker op tourtocht met uw club of familie. Of u nu een toercaravan, vouwwagen, stacaravan of een aanhangwagen bezit, de caravanverzekering houdt rekening met al uw wensen.

Bereken de premie van uw caravanverzekering

 

Afhankelijk van het soort caravan en verzekeraar kunt u kiezen uit drie verschillende dekkingen:

  1. Dagwaardekking, vergoeding van de dagwaarde bij totaal verlies;
  2. Nieuwwaarde dekking, tot en met 5e jaar;
  3. Nieuwwaarde dekking, langer dan 5 jaar.

Uiteraard kunt u aan- en bijbouwsels, zoals voortenten, luifels en antennes meeverzekeren. Inventaris of inboedel kunt u apart meeverzekeren tegen o.a. brand en diefstal. Vouwwagens kunnen uitsluitend worden verzekerd tegen de dagwaarde en 5 jaar nieuwwaarde. Bagagewagens kunnen uitsluitend worden verzekerd tegen dagwaarde.

Uitgebreide dekkingen
De Caravanverzekering kent een zeer uitgebreide dekking, waarmee u altijd goed verzekerd bent tegen de gevolgen van verkeers- en stallingschade, schade door brand, vandalisme, braakschade, natuurgeweld, eigen gebrek (niet bij verzekering tegen dagwaarde) en diefstal.

Gratis vervangende caravan bij schade of diefstal
Wanneer de caravan tijdens vakantie of direct voorafgaand aan vakantie door schade onbruikbaar wordt, krijgt u tot maximaal 30 dagen gratis een vervangende caravan of mag u een andere accommodatie huren. Wanneer u de vakantie afbreekt, ontvangt u een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Geen eigen risico met Datatag
De caravan dient op het moment dat deze zonder toezicht wordt achtergelaten, voorzien te zijn van een VIP (Verzekeraars Instituut voor Preventie)/TNO-goedgekeurd disselslot en/of wielklem. Als daarnaast op de caravan Datatag is geïnstalleerd, wordt bij diefstal van de caravan geen eigen risico (normaal €75) toegepast.

Optionele dekkingen

  • Storm- en hagelschade;
  • Rechtsbijstand.

Deskundige reparatie met Caravan Schade Select
U kunt kosteloos gebruik maken van Caravan Schade Select. De samenwerkende caravanherstelbedrijven zijn te vinden op caravanschadeselect.nl. Als u de schade door één van de aangesloten bedrijven laat repareren geniet u van de volgende voordelen:

  1. U kunt rechtstreeks naar het schadeherstelbedrijf gaan of de caravan laten ophalen;
  2. De schadetaxatie en de schademelding word voor u geregeld;
  3. Het papierwerk, zoals een schadeaangifteformulier en de akte van cessie wordt voor u ingevuld.

Na schadeherstel profiteert u van een gratis keuring of het gratis halen en brengen van de caravan. Bovendien ontvangt u na schadeherstel 2 + 2 jaar FOCWA-garantie. Elk Caravan Schade Select bedrijf is deelnemer van het Garantiefonds FOCWA Caravan- en Camperservicebedrijven.