Huisdieren zijn erg belangrijk voor het gezelschap en de zorg die u kunt geven. Het dagelijkse rondje geeft uw vriend maar uzelf ook de benodigde beweging. Wees daarom zuinig op deze relatie. Met een huisdierenverzekering zijn de medische kosten als gevolg van ziekte of ongeval van uw huisdier gedekt.
Met name honden en katten lopen behalve kans op een ziekte of aandoening vooral kans op verwondingen als gevolg van een ongeval. De kosten van een behandeling door een dierenarts kunnen flink oplopen. De meest voorkomende grote kostenposten daarbij zijn o.a. het maken van röntgenfoto’s, een operatie en medicijnen.

Voor wat betreft de dekking is er meestal keuze uit twee pakketten: een ongevallenpakket en een ziektekostenpakket (inclusief ongevallen).

De ongevallendekking kent nauwelijks beperkingen. De dekking omvat o.a. verkeersongevallen, verwondingen toegebracht door andere dieren, vergiftiging en verbranding.

De ziektekostendekking kent een aantal beperkingen. Zo is de behandeling van een aantal veel voorkomende erfelijke aandoeningen (veelal rasbepaald) uitgesloten van de dekking. Voor een aantal aandoeningen met een chronisch karakter zoals huidaandoeningen geeft de verzekering meestal een beperkte periode dekking (bijvoorbeeld de kosten van behandeling gedurende een of twee jaar.

De premie is afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van uw huisdier.

Bereken de premie van uw huisdierverzekering